Idéer för att fixa till verkstäder och garage

Funderar du på att fixa till en verkstad och garage? Det finns en rad knep som du kan använda för att dela av stora, lite tråkiga lokaler och förvandla dem till nya moderna lokaler.

Moderna lokaler

Moderna bilar kräver inte enbart kunnig personal utan även moderna lokaler utrustade med den senaste tekniken. En bra arbetsmiljö innebär inte bara att personalen arbetar bättre, de är också mindre trötta när de lämnar jobbet. Piggare personal både sover bättre och orkar mer när de är lediga.

Fastmonterade eller skjutbara plastridåer är lätta att installera, kostar inte mycket och de förvandlar snabbt en stor lokal. Plastridåer är en perfekt lösning för att minska drag och buller. De hjälper också till att minska spridningen av damm och stänk. Detta är en perfekt lösning om det inte finns plats för att installera en traditionell dörr. Ibland så går det inte att öppna en dörr på grund av bristande plats och bland så vill man helt enkelt inte slösa med utrymme.
Plastridåer finns i en rad färger och det är lätt att måla både väggarna och golvet i snygga nyanser för att på så sätt skapa en riktigt häftig och snygg lokal.

Energiförbrukning

En annan aspekt som är viktig att fundera över när du designar om en större lokal är energiförbrukningen. Många blir förvånade när de tittar på hur mycket energi som förbrukas när lokalen är stängd. En väl genomtänkt verkstad och garage ska ha ett ventilationssystem som för bort fukt, lukter och avgaser. Ventilationssystemet ska också föra bort överskottsvärme och samtidigt tillföra värme.

Att se över belysningen är ett annat sätt att spara energi och modernisera en lokal. Idag finns det många typer av lågenergilampor som passar i olika typer av armaturer och skärmar. Livstiden på lysrör och lågenergilampor förkortas om de tänds och släcks ofta men de drar inte lika mycket energi.