När du köpt din första elbil

Har du köpt din första elbil får vi gratulera. Du har gjort ett bra val som värnar om vår miljö. Det finns dock en del saker du behöver tänka på nu när du har en egen elbil, och det viktigaste är hur och vart du ska ladda den.

Inte bara att svänga in och tanka

Till skillnad från en bensin- eller dieselbil är det inte bara att svänga in på en mack och tanka lite snabbt. Att ladda en elbil tar rätt lång tid, även om du har tur och hittar en snabbladdare kan det ta 20-30 minuter. Utöver det är det också väldigt dyrt att ladda på laddstationer.

För att göra det smidigare och samtidigt billigare för dig att ladda bilen bör du därför ladda bilen hemma. Då kan du låta bilen ladda över natten, och du betalar inte mer än ditt vanliga elpris.

För din egen säkerhets skull – installera en laddbox

Att koppla in och ladda bilen i ditt vanliga eluttag är inte säkert och kan till och med innebära livsfara. Våra vanliga eluttag och kablar är nämligen inte anpassade för så pass stark och kontinuerlig ström.

Därför bör du installera en laddbox hemma. Gå ut online och kolla vilka alternativ som finns, och hitta den lösning som passar dig bäst.