Säsong för motorcykel – behovet av utrustning

I länder med ett varmt klimat året om går det att köra motorcykel hela tiden. Tyvärr har vi I Sverige ofta en kall vinter med snö och is på vägarna. Då är det inte läge att köra motorcykel eftersom olyckor lätt inträffar i sådana väderförhållanden.

Under de kalla månaderna i Sverige är det bättre att ställa av motorcykeln och mecka med den så att den är i topptrim när våren nalkas. Du kan exempelvis passa på att byta olja och oljefilter eller lämna in den på service. Då är den redo när säsongen kommer igång igen.

Rätt utrustning räddar liv

När du kör omkring på en motorcykel är det viktigt att du använder bra och säker utrustning. Skulle en olycka ske kan rätt utrustning rädda ditt liv. Du har nämligen inte samma skydd på en motorcykel som du har om du sitter i en bil.

Det viktigaste är att du har en bra hjälm, rätt kläder med skydd för armbågar och knän och ett ordentligt skydd för ryggen.

Om du är ute efter utrustning inför motorcykelsäsongen gör du bäst i att handla från https://customhoj.se/. Med ett stort utbud och bra priser kommer du att hitta det du söker efter.