Skador på bilen

Nu är sommaren här och med den även bilister som kör fortare, vi tycks tänka att vi inte riskerar att kollidera om det inte är halt underlag. Men så är det förstås inte, vi framför tunga och kraftiga fordon och behöver iaktta största möjliga försiktighet och uppmärksamhet när vi befinner oss ute i trafiken. Men skador på våra bilar orsakas givetvis inte alltid på grund av kollisioner, utan det handlar även till väldigt stor del om repor och bucklor som kan uppstå på flera olika sätt, exempelvis som att någon smäller upp den dörr i din bil när du står parkerad på offentliga parkeringar.

Alla skador som bilen utsätts för ska rapporteras till ditt försäkringsbolag så fort du upptäcker de, lämna sedan in din bil på en auktoriserad skadeverkstad som kan hjälpa dig att lösa ditt problem med professionella metoder och verktyg. Om man försöker att åtgärda plåt och lackskador för egen maskin finns det en risk att man förvärrar situationen och att ditt försäkringsbolag inte anser att de har skyldighet att hjälpa dig längre.

Företag som Mechanum finns på flera orter i Sverige och är specialiserade på flera kända bilmärken, hos dem får du professionell hjälp med allt ifrån att göra en skadeanmälan till att åtgärda bilens skador. Mechanum är även IF-certifierad och har IF’s fulla förtroende att hjälpa dig med hela handläggningen av skadan, det medför att ärendet kan hanteras under kortare tid och att du som kund kan få snabbare svar angående skadan på din bil.