Uppgradera pickupen

Pickup är inte en speciellt vanlig fordonsvariant i Sverige och används kanske främst av skogsföretagare eller de som av någon annan anledning behöver bilen i tjänsten. Det finns dock en hel del möjligheter även för den som inte använder den i tjänsten.

Den största fördelen med en pickup är väl synlig, det stora lastutrymmet. Genom att alltid ha ett flak att lasta saker på med sig så bli transporter betydligt enklare och ger möjlighet att köpa även stora saker utan större förberedelser. En pickup kan dock fixas till för att bli ännu bättre. Nedan listar vi tre uppgraderingar som gör din pickup till en ännu större arbetshäst.

Bättre golvyta

Även om golvytan på en pickup oftast är väldigt tålig så finns det fortfarande risk för att den skrapas eller skadas. För att skydda mot detta (eller snygga till golvet om det redan är skadat) så kan man köpa gummimatta och lägga på.  Det går enkelt att beställa på internet och sedan själv installera i pickupens lastutrymme.

Ett gummerat golv minskar även risken för att det du fraktar skall glida runt medan du kör och kan även ge en mer plan yta.

Bättre förvaring

Om man åker runt med mycket mindre saker så kan någon typ av förvaringssystem vara det rätta valet. Decked är en amerikansk producent och är perfekt oavsett vad man behöver förvara tack vare flexibiliteten i fackens utformning. När lådorna är installerade så har man fortfarande en praktisk ytan att förvara och frakta större saker på. Det blir nämligen som att hela golvet i lastutrymmet helt enkelt har höjts några decimeter.

Omvandla till husbil

Sist men inte minst så kan man mycket enkelt köpa till en så kallad camper. En camper är som en husbilsinsats som man kan montera på flaket. Den stora fördelen med detta är att man inte behöver köpa en dedikerad husbil eller husvagn och med det inte heller behöver betala extra fordonsskatt. Att montera eller ta bort campern går dessutom snabbt och innebär inte mer än cirka en kvarts arbete. Om man har en version med elektriska stödben så går det dessutom ännu snabbare. Ett exempel på hur det går till kan du se på videon nedan.