Ta hand om din bil

Som bilägare har man ett ansvar att ta hand om sin bil. Även om det är materiellt så bevarar du bilens värde och dina pengar genom att sköta om bilen regelbundet.

Nya bilar brukar själv tala om när det är dags för service och vissa saker kan man fixa själv men många gånger måste man lämna in den till en auktoriserad verkstad för att få servicen gjord. Detta på grund av att det idag både är så pass mycket teknik i bilarna och de många gånger är för trånga i motorrummet för att man själv ska kunna byta ut det som ska fixas. Man behöver specialverktyg och en dator för att sedan kunna släcka eventuella felkoder eller servicelampan.

Nu är det inte bara service man bör fixa på sin bil. Den ska besiktas någon gång om året om den är lite äldre så kolla igenom lampor, underrede och andra saker i god tid före din besiktningstid så du kan åtgärda det som behövs. Se också till att tvätta din bil regelbundet, det behövs särskilt under vintern då saltet gör att våra bilar tar stryk. Passa då på att fylla spolarvätska, kolla glykol och olja så du vet att allt är ok.